Geluk is als een vlinder

Ongrijpbaar zolang je er op jaagt, maar op je neerstrijkt als je rustig gaat zitten

En verder?

Online  ‘live’ meditatie

Wekelijks online mediteren met een groep is en blijft bijzonder. Je ervaart een groepsenergie, een samen zijn…..een stilte….verbonden. Een moment voor jezelf vanuit thuis.  Meditatie in je dagelijkse leven inpassen is niet altijd eenvoudig. Dit proces gaat met vallen en opstaan. Juist door samen te komen kun je inspiratie opdoen, je ondersteunt voelen.

Het spirituele pad legt de nadruk op zelfonderzoek, alleen dat wat je zelf onderzoekt, wat je zelf aan ervaringen mee neemt geeft de mogelijkheid tot inzicht. Door met elkaar te oefenen blijven we ons zelf “voeden” om in aandacht te leven wat de kwaliteit van ons leven vergroot. De Boeddha noemde het samen mediteren niet voor niets één van de Drie Juwelen.

Lees verder bij wekelijkse meditatie en schrijf je in.

Na mijn werk de rust opzoeken van het kussen. Tijd nemen om bij mezelf te komen en weer voelen hoe waardevol het is om “te zitten.”

In het diepst van de winter heb ik eindelijk geleerd

Dat er in mezelf een onoverwinbare zomer ligt

Cursussen

Wekelijkse meditatie

‘Stay home mindfulness’ – de online meditatie

 

De Stay Home meditatie is ‘geboren ’uit nood. Door het corona virus was fysieke les niet mogelijk.  En zoals het wel vaker gaat wordt de nood een deugd en heeft deze online meditatie zich ontwikkelt tot een waardige opvolger.
Voordelen:

 • Je kunt van thuis uit mediteren, het kost je daardoor ook minder tijd, even een moment van rust en ontspanning.
 •  Ook worden de meditaties en voor de cursisten die zich hiervoor aanmelden als extra via een bestand aangeboden. Zo kun je de meditaties nogmaals beluisteren en gebruiken voor je dagelijkse beoefening.

Deze online meditaties doen we in samenwerking met Mindfulness Centrum Vught. Je hebt verschillende trainers wat het afwisselend maakt.

na de eerste weken online kwam ik tot de verrassende conclusie dat op deze manier samen mediteren niet veel anders is als ‘live’ mediteren met elkaar”.

Ik ben vóór. Samen thuismeditatie bevalt mij prima. Het was even schakelen na de lessen in de mindfulnessruimte maar ik had de omschakeling zo gemaakt. Het thuis volgen gaat prima, ik ben er heel tevreden over “.

 

 Labyrint

Een Labyrint is een stelsel van paden die langs omwegen naar een ‘doel ‘ leidt. Er zijn doodlopende paden, kronkelpaden en het kan een hele puzzel zijn om de juiste weg te vinden. Een labyrint kun je op verschillende manieren lopen: bijvoorbeeld met een vraag, een intentie, stilte. Zo ook de zondagavond thema’s…..het is een uitnodiging om samen te puzzelen, zoeken naar ontrafeling, een weg naar buiten of misschien juist wel naar binnen.

Eenmaal per maand wil ik je zeer van harte uitnodigen om een thema vanuit de Mindfulness te onderzoeken. Dit doen we online, net als de wekelijkse meditatie.

Wanneer:
19 september met als thema: Mara ik zie je
24 oktober: Hoe kan ik omgaan met boosheid?
28 november: Intuïtie 

Tijd: 19.30 – 20.30 

Voor wie:
 Iedereen die belangstelling heeft, je hoeft géén abbonement voor de online meditatie te hebben.

Online Meditatie

Voor wie:
Iedereen die samen, begeleid, wil mediteren.

Wat heb je nodig:
E
en p.c. , laptop, tabblad of smartphone en een goede ( kabel/wifi ) verbinding.

Wanneer en hoelang:
4 dagen in de week 45 minuten online meditatie met na afloop, voor wie wil, even een moment om na te praten, vragen te stellen. Je mag van alle dagen gebruik maken als je wilt.

Maandag: 9.30 – 10.15        –  een mooi begin van de week

Dinsdag : 19.30 – 20.15      –   er helemaal in

Woensdag : 19.30 – 20.15  –  halfweg – een adempauze

Zaterdagochtend: 9.30 – 10.15  – tijd voor jezelf

 

 Abonnement januari t/m juni 2021
€ 75,- ( € 12,50 per maand)

Abonnement september t/m december 2021
€ 50,- ( € 12,50 per maand)

Stroom je later in, dan wordt de prijs aangepast.

 

Vakantieperiodes:

Carnavalsvakantie: 13 t/m 21 februari
Mei vakantie : 1 t/m 9 mei
Zomerstop: july t/m augustus

 

 

 ‘ We leven niet eeuwig
We hebben alleen maar dit moment
Dat schittert als een ster in onze handen ‘

Een warme groet en hopelijk tot ziens,

Ingrid van Straten

 

 

Stilte dag

EN OF IK VANDAAG TOT MIJZELF KOM,
en of ik vandaag tot mijzelf kom,
of over tien duizend
of tien miljoen jaar
ik aanvaard het in blijdschap
of ik kan in blijdschap wachten
– Walt WhitmanEen stilte dag kun je zien als een mini-retraite. Een dag waarop we ons terugtrekken uit de dagelijkse gang van zaken. Een dag waarop we, door stil te zijn met ons zelf, onze aandacht naar binnen kunnen keren. Een stille plek in ons zelf bevat een enorme zee aan ruimte waarin inzichten als vanzelf kunnen ontspringen.

Stiltedag: Heel bijzonder zo’n stiltedag. Ik wist niet goed wat ik ervan moest verwachten en ik bemerkte dat ik er wel een beetje tegenop zag.
Ik vond het een hele ervaring om te ontdekken dat er door stil te zijn meer stilte ontstond, waardoor er een enorme rust in mij kwam….zeker een aanrader!

 

Stilte brengt in-zicht, rust en inspiratie.
Op de stilte-dag worden zit en loopmeditaties afgewisseld. Verder is er aandacht voor yoga en de bodyscan. We sluiten de stilte-dag af met een Metta meditatie (compassie meditatie). Iedereen die een mindfulness training heeft afgerond, ook elders, is van harte welkom om mee te doen.

 

Zomerse Stiltedag : 

 • Wanneer: Zaterdagavond en zondagochtend , 14 en 15 augustus 
 • Tijd: zaterdag 18.00 tot 21.00 en zondag 9.00 tot 12.30
  Binnenkomst : half uur voor aanvang
 • Kosten:  € 25,- ( abonnementhouders € 20,- ) Je bent vrij om een extra Dana bedrag te schenken. Dit wordt besteed aan een goed doelDe kracht van vrijgevigheid

  Vrijgevigheid heeft zo’n kracht omdat zij gekenmerkt wordt door de innerlijke kwaliteit van loslaten en afstand doen. Geven veroorzaakt een geluksgevoel op elk niveau waarop het tot uitdrukking wordt gebracht. Wij ervaren de vreugde als we de intentie vormen om vrijgevig te zijn. We voelen vreugde in de feitelijke handeling van iets geven en we zijn blij wanneer we ons herinneren dat we iets gegeven hebben.

  – Sharon Salzberg over Dana

  We weten allemaal wel hoe het voelt om iets te ontvangen. Of het nou gaat om een helpende hand, een aanmoediging, een erfenis, aandacht of een extra bijdrage in de kosten. Als we er voor open staan is het fijn om te ontvangen, het kan onze dag goed maken. Geven is prettig. Zien dat een ander blij is met het aangeboden, het extraatje. Het voelt goed om aan een ander te geven. Als je vrijgevig bent dan is er hart-contact, het maakt verbinding. Er is vreugde waarin je samen deelt door te geven en te ontvangen.

  Zo ook de wijsheid van de lama:

  Geef je wol makkelijk weg,
                 zodat anderen zich kunnen wentelen in haar warmte.
                 Dat is zoveel beter
                 dan er net zolang aan vasthouden
                 totdat je er zelf uitziet als een wolk met tanden

Indeling stiltedag:

Zaterdagavond

18.00 – 18.45   Yoga

18.45 – 19.15    Zit meditatie

19.15 – 19.45    Loop meditatie

19.45 – 20.00  Pauze

20.00 – 20.30  Zit meditatie

20.30 – 21.00   Yoga

Zondagochtend

9.00 -9.45     Yoga

9.45 – 10.15   Zit  meditatie

10.15 – 10.45  Loop meditatie

10.45 – 11.00  Pauze

11.00 – 11.30   Zit meditatie

11.30 – 12.00   Loop meditatie

12.00 – 12.15   Meditatie en afsluiting

Korte cursus: Mindfulness en communicatie en leren mediteren

 

 

Mindful communiceren ( 2 avonden)

Ik denk altijd eerst goed na voor ik iets stoms zeg ( Loesje)

Communicatie gaat over verbinden, ontmoeten en delen. Verbinding maken met jezelf en anderen. Goed communiceren begint met luisteren. Gewoon luisteren zonder meteen commentaar te hebben, direct een mening, een interpretatie of een oplossing klaar te hebben is heel moeilijk en eenvoudig tegelijk.
Door middel van oefeningen waar je thuis mee aan de slag gaat, word je je meer bewust van hoe je communiceert en welke stijlen van communicatie er zijn. Iedereen heeft zo zijn eigen manier van praten en luisteren. Wil je je hier in verdiepen? Meld je aan. Je kunt samen met je partner komen, je kunt deelnemen met of zonder mindfulness achtergrond. Iedereen is zeer van harte welkom.

Wanneer: Donderdag 20 mei en 27 mei 2021
Aanvang: 19:00 – 21.00
Kosten: € 45,-

 

 Mediteren kun je leren !

Geef het lichaam en de geest de rust die het nodig heeft. De periode met de wereldwijde pandemie was een tijd met veel onzekerheid en stress, met momenten van hoop en teleurstelling. Ook de maanden die voor ons liggen hebben wellicht hindernissen voor de boeg. Hoe zal de economie zich herpakken, zullen de nieuwe covid-varianten roet in het eten gooien, wat zal het effect zijn van de versoepelingen?

Werk daarom aan wat essentieel is. Train de mentale veerkracht, geef lichaam en geest letterlijk en figuurlijk tijd en ruimte om op adem te komen.

Voordelen van mediteren:

 • Het vermindert stress, haast en angst
 • Tegenslagen vallen minder zwaar
 • je voelt je evenwichtiger en beseft dat je niet je gedachten bent maar gedachten hebt.

 

Waarom een cursus?

Mediteren heeft veel voordelen en als je zoekt ( internet) vind je tal van tips, boeken en  apps om mee aan de slag te gaan. En toch….Hoe simpel mediteren ook lijkt….er zijn aardig wat valkuilen waardoor jouw meditatie  geen succes wordt. En dat is jammer, een gemiste kans, je was namelijk wél enthousiast.

Ik bied je een cursus van 4 bijeenkomsten aan van één uur.

Wat leer je:

 • De Do’s en Dont’s  van meditatie
 • Hoe weet je dat je ‘goed ‘mediteert?
 • Je krijgt 3 verschillende meditaties aangereikt waar je mee gaat oefenen
 • Persoonlijk advies

Wanneer:  Donderdag 9, 16, 23 en 30 september

Tijd : 19.00 – 20.00

Kosten: € 75,-

 

 

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief