En verder…….wat kun je doen als de training voorbij is

 

Wekelijks, op de maandagochtend en woensdagavond, kun je jezelf verder bekwamen en verdiepen. Mindfulness in je dagelijkse leven inpassen is niet altijd eenvoudig. Dit proces gaat met vallen en opstaan. Juist door samen te komen kun je weer nieuwe inspiratie opdoen, je ondersteunt voelen.

Na mijn werk de rust opzoeken van het kussen. Tijd nemen om bij mezelf te komen en weer voelen hoe waardevol het is om ‘te zitten’.

Het spirituele pad legt de nadruk op zelfonderzoek, alleen dat wat je zelf onderzoekt, wat je zelf aan ervaringen mee neemt geeft de mogelijkheid tot inzicht. Door met elkaar te oefenen blijven we ons zelf “voeden” om in aandacht te leven wat de kwaliteit van ons leven weer vergroot. Op deze ochtend / avond  mediteren we samen, draag ik vaak een thema aan of zijn er kleine oefeningen om de mindfulness levend te houden. Ik nodig iedereen van harte uit om te komen, ook mensen die elders een training gevolgd hebben zijn van harte welkom.

 

 

NA DE CURSUS : Wekelijks meditatie

Hoe houd je de mindfulness levendig in de dagelijkse praktijk.? Misschien is dit wel het belangrijkste advies, “blijven oefenen!”. De praktijk in gaan, de formele en informele oefeningen en  steeds maar weer doen, is niet altijd even makkelijk. Dit vraagt om intentie, doorzetting, vertrouwen en geduld. Om af te wachten wanneer je voelbaar de vruchten plukt van al je inspanningen.

Door wekelijks even terug te komen groeit het vermogen om de mindfulness in de praktijk, in het dagelijks leven, beetje bij beetje meer toe te passen.

Zoals een mooi gezegde klinkt:

Heb je geduld te wachten tot de modder zakt, het water helder wordt?
Kun je in stilte verwijlen tot de juiste handeling vanuit zichzelf ontstaat?
– Lao-tse, Tao-te Tjing

Om de training mindfulness op de agenda te houden is er een wekelijks oefen moment. Samen mediteren, uitwisseling, je kunt met vragen komen. Zo is de kans op terugvallen in je oude patronen klein en voel je je gesteund en gemotiveerd door elkaar.

Het wekelijkse oefenuur helpt me om ook thuis wat vaker de tijd te nemen om te mediteren.

Wanneer:
Maandag ochtend 9:30 – 10:30 uur
Woensdag avond 19:30 – 20:30 uur

Laatste  maandagochtend en woensdagavond van de maand is er een thema-ochtend/avond en eindigt de avond iets later:
19:30 – 21:00 uur

Voor wie:
Iedereen die ooit een training gevolgd heeft bij mij of elders en voor diegenen die meditatie-ervaringen hebben.

 

Prijzen wekelijkse meditatie 2019

Maandkaart : 4 bijeenkomsten per maand € 35,-

Seizoenkaart:  januari  t/m juni    € 168,-  
Seizoenkaart:  september t/m december  € 112,-  

Jaarkaart A
Jaarkaart: wekelijks bezoek  € 262,-

Jaarkaart B
bezoek 1x per maand:
€ 95,-

Jaarkaart C
bezoek 2x per maand
€ 190,-

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Vakantieperiodes: 4 t/m 10 maart, 22 april, 29 april t/m 5 mei,10 juni,1 july  t/m 31 augustus, 14 t/m 20 oktober en 23 december 2019 t/m  5 januari 2020

EN OF IK VANDAAG TOT MIJZELF KOM,
OF OVER TIEN DUIZEND
OF TIEN MILJOEN JAAR
IK AANVAARD HET IN BLIJDSCHAP
OF IK KAN IN BLIJDSCHAP WACHTEN
– Walt Whitman

Een stilte dag kun je zien als een mini-retraite. Een dag waarop we ons terugtrekken uit de dagelijkse gang van zaken. Een dag waarop we, door stil te zijn met ons zelf, onze aandacht naar binnen kunnen keren. Een stille plek in ons zelf bevat een enorme zee aan ruimte waarin inzichten als vanzelf kunnen ontspringen.

Stiltedag: Heel bijzonder zo’n stiltedag. Ik wist niet goed wat ik ervan moest verwachten en ik bemerkte dat ik er wel een beetje tegenop zag.
Ik vond het een hele ervaring om te ontdekken dat er door stil te zijn meer stilte ontstond, waardoor er een enorme rust in mij kwam….zeker een aanrader!

Stilte brengt in-zicht, rust en inspiratie.
Op de stilte-dag worden zit en loopmeditaties afgewisseld. Verder is er aandacht voor yoga en de bodyscan. We sluiten de stilte-dag af met een Metta meditatie (compassie meditatie). Iedereen die een mindfulness training heeft afgerond, ook elders, is van harte welkom om mee te doen.

Tijd: 10:00 tot 15:30 uur
Binnenkomst vanaf  9:30 uur Wanneer:   

21 oktober  2018
30 december!! 2018
31 maart 2019

Kosten: 

€ 17,50 Een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel

De kracht van vrijgevigheid

Vrijgevigheid heeft zo’n kracht omdat zij gekenmerkt wordt door de innerlijke kwaliteit van loslaten en afstand doen. Geven veroorzaakt een geluksgevoel op elk niveau waarop het tot uitdrukking wordt gebracht. Wij ervaren de vreugde als we de intentie vormen om vrijgevig te zijn. We voelen vreugde in de feitelijke handeling van iets geven en we zijn blij wanneer we ons herinneren dat we iets gegeven hebben.

– Sharon Salzberg over Dana

We weten allemaal wel hoe het voelt om iets te ontvangen. Of het nou gaat om een helpende hand, een aanmoediging, een erfenis, aandacht of een extra bijdrage in de kosten. Als we er voor open staan is het fijn om te ontvangen, het kan onze dag goed maken. Geven is prettig. Zien dat een ander blij is met het aangeboden, het extraatje. Het voelt goed om aan een ander te geven. Als je vrijgevig bent dan is er hart-contact, het maakt verbinding. Er is vreugde waarin je samen deelt door te geven en te ontvangen.

Momenteel zijn er geen bijzonderheden gepland

OVER MINDFULNESS CENTRUM VENRAY

De “kunst” van het leven heeft altijd een centrale plaats in mijn leven ingenomen. Steeds weer opzoek naar….zingeving, balans en kwaliteit van leven. Tijdens mijn studie ben ik in aanraking gekomen met meditatie. Uiteindelijk “landde ”ik via mindfulness bij de Boeddhistische traditie. Ik ben aangesloten bij de landelijke vakvereniging VMBN, hierdoor kunnen mijn trainingen door zorgverzekeraars vergoed worden.

privacyverklaring

Contact

Bezoekadres
Groene Hart 9
5801 SX Venray

+31 (0)6 14 26 20 89

info@mindfulnesscentrumvenray.nl

VOLG ONS OP FACEBOOK