Je kunt de golven niet vermijden

wel kun je leren surfen

Kinderen

Kinderen hebben het vaak druk…soms té druk. Te veel gedachten in het hoofd. Spanning voor een spreekbeurt of toets. Erbij willen horen of juist niet. Niet in slaap kunnen vallen of snel afgeleid zijn door van alles en nog wat. De aan-knop doet het wel maar hebben we ook een pauzeknop? Door mindfulness leer je deze pauzeknop weer te gebruiken. We hebben hem immers al!

Mindfulness leert kinderen helder aanwezig te zijn. Het ervaren van de zon op de huid. De zoute druppels voelen biggelen langs de wang. Maar ook de irritatie voelen in het lijf, boosheid of verdriet, de vrolijkheid en de narigheid.

Door emoties en gevoelens niet weg te duwen, kún je er iets mee zonder er je best voor te hoeven doen. Door te oefenen in aandacht en bewust aanwezig zijn, leren kinderen even te stoppen, op adem te komen en te voelen wat ze nodig hebben.

De ‘Aandacht werkt ’methode van Eline Snel is een 8-weekse mindfulness training voor kinderen in de leeftijd van 5 t/m 11 (12) jaar.

Mindfulness is een avontuur van 8 weken. Je gaat op ontdekkingstocht. Je opent je voor de fascinerende wereld van gedachten, gevoelens, geluid en onderzoekt met een houding van een wetenschapper.

De training is voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar.

Ook mijn dochter van 9 “zit nu stil als een kikker”; zij volgt een mindfulnesscursus voor kinderen bij Ingrid. Mooi om te zien hoe zij door in aandacht te zitten dichterbij zichzelf kan blijven.

Ik ben Sylvie

Ik ben Silvie, 42 jaar. Getrouwd en 3 kinderen.
Ik heb in 2016 kennis gemaakt met mindfulness, omdat ik als ggz verpleegkundige, maar zeker ook als mens, behoefte had om bewuster en compassievoller in het leven te kunnen staan. Na de Mindfulnesstraining en de Compassietraining ervaar ik dat de beoefening van Mindfulness mijn leven zodanig positief beïnvloedt, dat ik dit ook graag anderen wil laten ervaren.
Daarom ben ik de opleiding tot AMT kindertrainer (mindfulness voor kinderen 4-12 jaar) gaan volgen bij Eline Snel en heb deze met succes afgerond.
Wat een prachtige missie om kinderen al jong kennis te laten maken met al het positiefs wat mindfulness te bieden heeft.
Ik neem met heel veel plezier en passie de trainingen voor kinderen op me.

Graag tot ziens!

Het leven is een avontuur

leef het volledig, respectvol en waarachtig. Dit is de weg van Mindfulness

De 8-weekse training (MBSR)

Planning -agenda en kosten

TRAININGEN

Leeftijd (8) 9 t/m 11 (12)  jaar
Startdatum :          Dinsdag 1 Juni 2021
Einddatum :           Dinsdag 20 July 2021
Aanvang:                16:00 – 16.40  uur

Info: Kindermindfulnesstrainster Silvie Evertz-Janssen
tel. 06-19450932
mail: silvie@mindfulnesscentrumvenray.nl 

KOSTEN

8 t/m 11 (12) jaar : € 175,-
8 lessen van 40 minuten, inclusief  voor en nagesprek en  e-mailcontact gedurende de training, inclusief  materiaal en ouderboekje.

STARTERS-ACTIE

Zorg je voor een aanmelding van een leeftijdsgenoot, dan krijg je een korting van € 15,-

 

Mochten de kosten van de training een belemmering zijn om deel te nemen, overleg hierover is altijd mogelijk.

Hoe is de training opgebouwd?

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van een uur. Iedere bijeenkomst heeft een thema, een onderwerp.
Zo komen onderwerpen voorbij als:

 • het trainen van de aandachtspier,
 • de piekerfabriek,
 • storm op komst,
 • aardig zijn is leuk,
 • uit je hoofd in je lijf,
 • de binnenbios,
 • enz.

In onze prestatiegerichte maatschappij staan kinderen al vroeg onder druk. Prikkels van binnenuit en van buitenaf. Tijdens de training gaan we aan de slag met aandachtsoefeningen, yoga, geleide meditaties, ontspanningsoefeningen en waarnemingsspelletjes.

Wat leer je?
 • Piekergedachten tot rust laten komen.
 • Hoe om te gaan met emoties als boosheid, blijdschap, verdriet en ongeduld.
 • Geconcentreerd en aandachtig zijn.
 • Luisteren naar de signalen van je lichaam.
 • Geduld en vertrouwen krijgen in jezelf.
Voor wie
  • kinderen met concentratieproblemen
  • kinderen met een gebrek aan zelfvertrouwen, angstig of somber zijn
  • kinderen die moeite hebben met slapen, lijden onder pestgedrag, onrustige gedachten, toets stress(cito), stress voor een spreekbeurt enz.
  • kinderen die ( te) druk zijn, lichamelijke klachten
  • Maar natuurlijk óók voor kinderen zonder specifieke klachten. Kinderen die het gewoon fijn vinden om te ontspannen en tot rust te komen.

  Zo legt mindfulness een basis voor een leven met innerlijke balans

En wat doen we nog meer.......

Hoi Mindful Kids

Je hebt 8 weken geoefend, stil gezeten als een kikker en er zijn allerlei onderwerpen voorbij gekomen: van aandacht hebben voor je lijf…..tot de piekerfabriek en dat aardig zijn heel leuk is. Je hebt geoefend met jouw ‘weerbericht’ en je kreeg allerlei tips voor thuis. Iedere week kwam je op les en dat heeft je veel geholpen om een Mindful Kid te worden.

En dan verder…..hoe kun je een ‘Mindful Kid’ blijven?
Voor nu én voor de toekomst die voor je ligt? Strakjes, als je gaat studeren en werken. Je wilt dat wat je nu geleerd hebt niet kwijtraken en er zelfs beter in worden. Net als bij sporten, muziek of een andere hobby.

Daarom kun je blijven oefenen met behulp van je trainster. Eén keertje per week oefen je samen, Online, om iets te herhalen of iets nieuws te leren. Je hoeft er niet voor van huis. Je kunt thuis, achter de laptop, p.c. of tabblad, samen oefenen. Zo weet je zeker dat je dat wat je geleerd hebt niet vergeet. Je mag dit ook samen doen met een vriendje of vriendinnetje. Zo kunnen ook zij eens voelen hoe het is om stil te zitten als een kikker.

Wil je dit eerst eens uitproberen? Dat kan……! Je kunt twee weken gratis meedoen.

Wanneer: Iedere dinsdagavond

Hoe laat:   19.00 – 19.20

Kosten:      Seizoen 1: € 30,-  ( januari t/m Juni )

Seizoen 2: € 20,- ( september t/m december )

Als je later instroomt wordt het bedrag aangepast

De Mindful Kid nieuwsbrief

Eenmaal per twee maanden wordt er een nieuwsbrief verzonden, speciaal voor jou en je ouder(s). Er staan tips in en verhaaltjes die jou en je ouders kunnen helpen. Een soort ‘JeugdJournaal” maar dan Mindful.

Je kunt je voor deze nieuwsbrief aanmelden door een mailtje te sturen naar:

silvie@mindfulnesscentrumvenray.nl 

 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief