Aandacht!

Net als ouders, jonge mensen en pubers kunnen ook kinderen last hebben van stress. Buikpijn, hoofdpijn of misselijkheid: het komt vaak voor als algemene uiting van spanning. De aandachttraining is een effectieve en leuke manier waarop jonge kinderen kunnen leren anders om te gaan met de ( soms) dagelijkse ‘buitenstress’ op het schoolplein, in en om de klas en ook thuis. En met de ‘binnenstress’: veel moeten van jezelf, geen grenzen kennen of steeds maar reageren op impulsen.

In november mijn laatste ‘les’ gegeven aan een groepje kinderen, 9 jaar. Wat mooi om te zien hoe je spelenderwijs kinderen wijze lessen én oefeningen mee kunt geven. Voor nu en voor later. Om te horen van de kinderen dat het inslapen weer veel beter gaat of dat er meer rust ervaren wordt. De wereld om ons heen, met alles wat daarin gebeurd ,kan ons op z’n tijd behoorlijk veel onrust en verdriet geven. We vergeten haast hoeveel moois er óók is. En dit groepje kinderen heeft in ieder geval wat extra’s meegekregen door de mindfulnesstraining.

Een klein voorproefje van de training:

“ik wil je vragen om nu heel stil te gaan zitten en je oren heel wijd open te houden. Als ik het belletje laat klinken vraag ik je om zo lang te luisteren tot je het belletje niet meer hoort. Ga maar rechtop zitten….je voeten stevig op de grond……en luister maar…….tot je niets meer hoort.” Dit kun je thuis oefenen met je kind, samen. Succes

OVER MINDFULNESS CENTRUM VENRAY

De “kunst” van het leven heeft altijd een centrale plaats in mijn leven ingenomen. Steeds weer opzoek naar….zingeving, balans en kwaliteit van leven. Tijdens mijn studie ben ik in aanraking gekomen met meditatie. Uiteindelijk “landde ”ik via mindfulness bij de Boeddhistische traditie. Ik ben aangesloten bij de landelijke vakvereniging VMBN, hierdoor kunnen mijn trainingen door zorgverzekeraars vergoed worden.

privacyverklaring

Contact

Bezoekadres
Groene Hart 9
5801 SX Venray

+31 (0)6 14 26 20 89

info@mindfulnesscentrumvenray.nl

VOLG ONS OP FACEBOOK